Dollomitterne i Italien Dollomitterne i Italien

Tre cime di lavaredo

Dolomittene, Italien
Italiens bjerge

Der findes ingen bjerge i Europa helt som Italiens Dolomitter. De skarpe tinder knejser lodret og dramatisk over dybe dale og fredelige enge som en spektakulær legeplads for udendørs- og friluftsentusiaster. Er du én af dem, kan du forkæle dig selv med en rejse til denne del af Norditalien og overnatte i traditionelle bjerghytter langs den klassiske rute Tre Cime di Lavaredo – Lavaredos tre tinder.

Miljøbillede af kvinde iført Lapland Dunjakke
Stort Miljøbillede af par på vandretur nyder solnedgangen ved telt omgivet af bjerge

Nogle bjergkæder er kendt for deres skønhed, mens andre er kendt for deres atmosfære – Dolomitterne har begge dele i overflod. Et af de bedste eksempler på dette er de tre tinder, også kendt på italiensk som Tre Cime di Lavaredo eller Drei Zinnen på tysk. Disse tre karakteristiske toppe stiger lodret op fra et nøgent bjergplateau som tre klippefingre, der forsøger at prikke hul i den dybblå himmel. Den mellemste og højeste af dem – Cima Grande – er kun én meter fra at nå 3.000 meter over havets overflade. 

Italienerne har en lang og stolt tradition for opdagelsesrejser, vandring og bjergklatring, og det er da også muligt at vandre omkring Tre Cime di Lavaredo med overnatning i en øde bjerghytte undervejs, som kun er forbundet til resten af civilisationen via vandrestier.

Undervejs er der idylliske landsbyer med middelalderlige bindingsværkshuse, som giver et indblik i den lokale kultur, samt kroer, hvor du kan få et varmt måltid mad og en behagelig seng til natten. 

Den direkte rute løber fra Osterode over Bloksbjerg til Thale, men hvis det ikke er nok, er der adskillige afstikkere og i alt 150 kilometer stier gennem den sagnomspundne bjergskov.

Stort miljøbillede af mand og kvinde i løb iført Dolomitterne Zip Off Buks
Billede af miljø - Toppen af dolomitterne

Tag hul på den tre dage lange vandring ved at lægge asfaltveje, larm og biludstødning bag dig i den lille by Sexten. Efter godt 6,5 kilometer og 1.000 højdemeter vil du snart være omgivet af Dolomitterne i al deres pragt. Her ligger bjerghytten Rifugio Locatelli (eller Dreizinnenhütte på tysk), hvorfra der er en uspoleret udsigt til de tre tinder. Det perfekte sted at hvile benene, nyde et glas vin, få et lækkert måltid mad og glæde dig til morgendagens oplevelser. På andendagen snor stien sig omkring de takkede tinder og byder på et vidunderligt udsyn til alle sider, inden natten igen tilbringes på Rifugio Locatelli. Netværket af stier og hytter strækker sig vidt og bredt gennem bjergene, så hvis du ikke er klar til at vende tilbage til Sexten og resten af verden efter tre dage, findes der mange flere stier, hytter og tinder i horisonten.

Dolomitterne zip off bukser

Se alle
S / Black
S / Beige
M / Black
M / Beige
L / Black
L / Beige
XL / Black
Mand dolomitterne Zip off bukser black gps
799,00 kr