Velkommen til Arctic Outdoor Velkommen til Arctic Outdoor

Matterhorn

Zermatt/Cervino, Schweiz
Toblerone bjerget

Med en højde på 4.478 meter er Matterhorn ikke helt det højeste bjerg i Europa, men det er alligevel et af de mest berømte. Den imponerende pyramideform af klipper, sne og is er omdrejningspunktet for nogle af de vildeste historier om menneskets evige stræben efter at gennemføre farlige bedrifter i naturens mest ubarmhjertige omgivelser.

Miljøbillede af mand iført Skaljakke med Matterhorn i baggrunden
Miljøbillede af kvinde iført Matterhorn Skaljakke på hike med ski på ryggen


Der er bjerget Matterhorn, og så er der legenden Matterhorn. Det karakteristiske bjerg ligger på grænsen mellem Italien og Schweiz, knejsende højt over Alpernes dale og landsbyer. Tilbage i 1800-tallet, hvor bjergbestigere besejrede den ene alpetinde efter den anden for første gang, kunne Matterhorn stadig indgyde frygt hos selv de mest eventyrlystne pionerer. Og det med god grund – stierne er lumske og farlige, og selv i dag mister flere livet på Matterhorn end de fleste andre bjerge i verden.

Bjerget er indhyllet i historier, og det er næsten symbolsk, at den første vellykkede bestigning samtidig markerede slutningen på bjergbestigningens guldalder, som betegner årene mellem Alfred Wills' bestigning af Wetterhorn i 1854 og Edward Whympers skæbnesvangre bestigning af Matterhorn i 1865. Kun tre af de syv mænd, der forlod Zermatt tidligt om morgenen den 13. juli 1865, slap levende fra turen.

Edward Whymper udgav sin beretning om turen i Scrambles Amongst the Alps i 1871. Bogen blev en bestseller verden over, og turister flokkedes til Schweiz om sommeren for at få et glimt af den sagnomspundne tinde.

I dag tiltrækker Matterhorn stadig klatrere, vandrere og udendørsentusiaster fra hele verden. Det pyramideformede bjerg er siden 1865 blevet besteget fra alle sider, vinkler og bjergkamme og på alle fire årstider. På en skyfri sommerdag kan du se masser af spændte bjergbestigere, som klargør deres udstyr til turen mod toppen og drømmer om at hugge deres navn ind i bjergvæggen for dermed at slutte sig til de mange, som har kastet sig ud på den farefulde færd før dem.

Miljøbillede af mand iført Matterhorn Skaljakke på hike med ski på ryggen
Miljøbillede af mand iført Vadehavet Dunjakke med Matterhorn i baggrunden

Der findes også en vandresti omkring bjerget til almindelige dødelige, der ikke ønsker at risikere livet på de stejle skråninger. Denne tur tager ca. 10 dage og går langs gamle bjergstier, som forbinder dalene i Schweiz og Italien med hinanden. Den anses for at være en af Alpernes smukkeste vandreruter.

Matterhorn skaljakke

Se alle
S / Black
S / Yellow
S / Forest base
S / Climbing grey
M / Black
M / Yellow
M / Forest base
Mand Matterhorn skaljakke black gps
4.500,00 kr
XS / Atlantic mineral
XS / Black
XS / Red
S / Atlantic mineral
S / Black
S / Red
M / Atlantic mineral
Kvinde Matterhorn Skaljakke atlantic mineral
4.500,00 kr