Holdbart vandretøj i naturligt miljø

Heksestien

Harzen, tyskland
Tysk nationalpark

Gå på opdagelse dybt i det fortryllende tyske landskab, hvor historien giver genlyd i dalene, skovene er indhyllet i mystik, og gamle sagn om hekse lader fantasien få frit spil. De grønne bjerge i Harzen og Harzen Nationalpark indbyder til at udforske en helt særlig del af Nordtyskland, og du kan få direkte adgang til herlighederne på en ugelang vandretur.

Miljøbillede af kvinde iført Pyrenæerne fleece og Harzen buks

Harzen har det hele. Her finder du tætte, grønne skove, årtusindgamle moser og dybe klippekløfter. Dyk ned i flere tusind års historie, oplev UNESCO-verdensarv, og se Nordtysklands højeste bjerg – det legendariske Brocken på 1.141 meter.

Bjerget, der populært kaldes Bloksbjerg, er indhyllet i tåge og dis op til 300 dage om året og har i lange tider været forbundet med sagn om hekse og dæmoner. Det er ikke tilfældigt, at Goethe i sit klassiske skuespil Faust beskriver, hvordan hekse farer til Bloksbjerg på Valborgsaften.

Dem, der ønsker at udforske det smukke landskab, kan begive sig ud på Harzer Hexenstieg – Harzens heksesti. Den 95 kilometer lange velafmærkede vandresti fører dig forbi regionens højdepunkter, og du kan helt selv bestemme tempoet. Ruten har en praktisk opdeling i faser, og de fleste bruger fem til syv dage på hele turen.

Undervejs er der idylliske landsbyer med middelalderlige bindingsværkshuse, som giver et indblik i den lokale kultur, samt kroer, hvor du kan få et varmt måltid mad og en behagelig seng til natten. 

Den direkte rute løber fra Osterode over Bloksbjerg til Thale, men hvis det ikke er nok, er der adskillige afstikkere og i alt 150 kilometer stier gennem den sagnomspundne bjergskov.

Miljøbillede af mand i hængekøje iført Lapland Dunjakke
Dronebillede af to personer på vandretur i farverige dunjakker

 Now, to the Brocken, the witches ride;

        The stubble is gold and the corn is green;

        There is the carnival crew to be seen,

        And Squire Urianus will come to preside.

        So over the valleys, our company floats,

        With witches a-farting on stinking old goats.


Faust af Johann Wolfgang von Goethe

Harzen outdoor bukser

Se alle
XS / Atlantic mineral
XS / Black
S / Atlantic mineral
S / Black
M / Atlantic mineral
M / Black
L / Atlantic mineral
Kvinde Harzen Outdoor bukser atlantic mineral
799,00 kr
S / Black
S / Forest base
M / Black
M / Forest base
L / Black
L / Forest base
XL / Black
Mand Harzen outdoor bukser black gps
799,00 kr